2009. április 12., vasárnap

Finom rozskenyér

  • 22 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt,
  • 22 dkg Bl 55 búzafinomliszt,
  • 2 kis mérő só,
  • 1 nagy teáskanál méz,
  • 1,5 dl langyos tej,
  • 1,5 dl langyos víz,
  • 1 teáskanál őrölt kömény,
  • 1,5 teáskanál instant élesztő,
  • 1 púpozott nagy mérő Kenyérvarázsos rozskovászpor.
Azért tettem hozzá ,hogy kenyérvarázsos ,mert van többféle erősségű kovászpor is, és a mennyiségek eszerint változhatnak!

4 megjegyzés:

  1. Nagyon klasszak a kenyereid! Most vettem először rozs kovászport, kipróbálom ezt a receptet. Remélem, nekem is sikerül!

    VálaszTörlés
  2. Köszi! :)
    Én is remélem ,hogy sikerülni fog. :)
    A folyadék mennyiségre figyelj nagyon rozskenyérnél.
    Én a második dagasztásnál is mindig megnézem a tésztát,mert kissé csalós a rozsliszt.
    Aztán majd írj ,hogy milyen lett! :)

    VálaszTörlés
  3. Szia!

    Mint gasztrobloggernek, szeretném a figyelmedbe ajánlani a gasztro.miner.hu oldalt, ahol a gasztronómiai témájú blogokat jelenítjük meg egy helyen, és az online elérhető Gasztroblogger Szakácskönyvet, ahová blogodból valószínűleg néhány receptet külön is kiemelünk.

    Szeretnénk, ha a Te blogod is megjelenhetne oldalunkon, s ehhez hozzájárulásodat szeretnénk kérni (szabályunk, hogy csak azok bejegyzései jelennek meg, akik ehhez hozzájárulnak). A bejegyzésedből csak egy kivonat jelenik meg honlapunkon és esetlegesen egy kis kép: ha valaki el szeretné olvasni írásodat, akkor a blogodra fog eljutni. A csatlakozásnak anyagi vonzata nincs, a bejegyzések első egy-két mondatának listázásához a blog RSS-ét dolgozzuk fel, tehát semmilyen technikai teendőd sincs. Az eddigi tapasztalatok alapján napi további 50-100 látogatót is jelenthet, ha bekerül valaki a listába.

    Amennyiben úgy döntöttél, csatlakoznál hozzánk vagy kérdésed van, kérlek írj az info kukac miner pont hu-ra!

    Üdvözlettel:
    Miner.hu

    VálaszTörlés
  4. Szia!

    Igen ,természetesen hozzájárulok,tetszik az oldalatok ,ezért is örülök ,hogy megkerestetek a kéréssel!

    Üdvözlettel:Horváth Nikoletta

    VálaszTörlés