2009. március 23., hétfő

Német kenyérke
























Ennek a receptnek az alapváltozatát egy receptkönyvben találtam ,de mivel én nem szeretem a csak tönkölylisztből készült kenyereket ,ráadásul drága is ,ezért módosítottam így a recepet. És persze az adagokat is át kellett számolni kissé.
A magokat meg azért tettem bele ,mert finomak.


  • 2.6 dl langyos víz (ha nincs tejporod otthon ,akkor természetesen jó a víz helyett a tej is)
  • 1 dl langyos kefír,
  • 1.5 nagy mérő tejpor (a vízhez keverve),
  • 15 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt,
  • 5 dkg kenyérliszt,
  • 5 dkg Vitamill univerzális csírásliszt,
  • 30 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt,
  • 2 dg olvasztott vaj
  • 1 kis mérő cukor,
  • 2 kis mérő só,
  • 1 nagy mérő sikér,
  • 1 késhegynyi aszkorbinsav,
  • 2 enyhén púpozott evőkanál burgonyapüré pehely,
  • 2 enyhén púpozott evőkanál őrőlt lenmag,
  • 1 kis mérő szezámmag,
  • 1,5 kis mérő zabkorpa,
  • 1,5 kis mérő porélesztő
Teljes kiőrlésű program ,közepes szín.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése