2009. március 9., hétfő

Félbarna tönköly kenyér

  • 50 ml langyos tej,
  • 150 ml langyos joghurt (175 g),
  • 50 ml langyos víz,
  • 2 dkg olvasztott margarin,
  • 1 tk méz,
  • 1 egész 3/4 kis mérő só,
  • 30 dkg tönköly fehér liszt,
  • 30 dkg teljes kiőrlésű tönköly liszt,
  • 1 kis mérő sikér,
  • 1 nagy mérő búzakovász,
  • 1 késhegynyi aszkorbinsav,
  • 1,5 kis mérő porélesztő
A normál programot bekapcsoltam ,majd 1.30 percnél leállítottam és kb 15 másodpercre elindítottam a sütést.
Vártam míg a tészta elérte az üst tetejét ,majd elindítottam újra a sütést és a program végén kivettem a kész kenyeret.

Valószínűleg normál programon is elkészíthető ,de türelmetleneknek ez a módszer a legjobb azt hiszem! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése