2009. március 3., kedd

Lenmagos teljes kiőrlésű búzakenyér

Nagyon finom! :)
Ez a kenyér most az ügyeletes kedvencem! :)













  • 300 ml langyos tej,
  • 110 ml langyos víz,
  • 2 kis mérő só,
  • 1 kissé púpozott teáskanál méz (a folyadékkal jól elkeverve),
  • 15 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt,
  • 35 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt,
  • 1 púpozott evőkanál sima durum liszt,
  • 2 púpozott burgonyapüré pehely,
  • 1 kissé púpozott nagy mérő sikér,
  • 1 nagy mérő kovászpor
  • 1,5 kis mérő porélesztő,
  • 1 késhegynyi aszkorbinsav
Teljes kiőrlésű program ,közepes szín

Nem próbáltam még durum liszt nélkül ,de az biztosan elhagyható!
Viszont ilyenkor tartsunk vissza egy keveset a víz mennyiségéből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése