2009. március 1., vasárnap

Tönkölyös kenyér












  • 30 dkg BL80 kenyér liszt,
  • 10 dkg teljes kiőrlésű tönköly liszt,
  • 20 dkg fehér tönköly liszt,
  • 150 ml kefir,
  • 240 ml víz,
  • 2 dkg vaj vagy margarin,
  • 1,5 kis mérő só,
  • 1 teáskanál méz ( a folyadékkal elkeverve),
  • 1 késhegynyi aszkorbinsav,
  • 1,5 kis mérő porélesztő
Normál program ,közepes szín

Burgonyás kenyeret is lehet belőle előállítani ,de akkor a kenyérliszt mennyiségét csökkentsük 2 evőkanállal és helyettesítsük ugyanennyi burgonyapüré pehellyel.
Természetesen a tönköly fehér lisztet lehet más fehér liszttel is helyettesíteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése