2009. február 25., szerda

Magos búzakenyér












Ezt a kenyeret a Lenmagos búzakenyér receptje alapján készítettem.

A folyékony alapanyagok mennyiségen nem változtattam ,viszont mivel több teljes kiőrlésű lisztet használtam hozzá ,ezért még egy evőkanál vizet elbírt a tésztája.

A lisztek:
-15 dkg csírás liszt ; 10-10 dkg kenyér- , teljes kiőrlésű búza és teljes kiőrlésű tönkölyliszt.
-A kukorica dara mennyiségén nem változtattam.

A mag ezúttal nem csak len ,hanem szezámmag volt.
2 nagy mérő len és 1 nagy mérő szezámmag.
1 nagy merő búza és 1 kis mérő zabkorpát is tettem bele.

A nagyobb mennyiségű teljes kiőrlésű liszt miatt, sikérből is 1,5 kis mérőt használtam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése