2009. február 24., kedd

Lenmagos búzakenyér























  • 200 ml langyos víz,
  • 1 db 125 g -os joghurt ( nálam Activia),
  • 1 tk méz (a folyadékkal elkeverve),
  • 1,5 kis mérő só,
  • 2 evőkanál olaj,
  • 25 dkg tönköly fehér liszt,
  • 5 dkg csíras finom liszt,
  • 10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt,
  • 5 dkg Graham liszt,
  • 5 dkg kukoricadara,
  • 1 kis mérő sikér,
  • 3 dkg lenmag,
  • 1 nagy mérő búza vagy zabkorpa (én búzával csináltam),
  • 1 késhegynyi aszkorbinsav (C-vitamin por),
  • 1,5 kis mérő porélesztő
Normál program ,közepes szín.

Ugyan nem lett igazán szép ,de az íze az kárpótol! :)
A csírás és a fehér tönkölyliszt természetesen helyettesíthető kenyérliszttel is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése