2009. február 12., csütörtök

Joghurtos - krumplis teljes kiőrlésű kenyér

Tudom ,hogy ez már a századik burgonyás kenyér ,de ezek megunhatatlanul finomak. :)

  • 170ml langyos natur joghurt,
  • 80 ml langyos víz,
  • 3 db nagyobb krumpli,
  • 1,5 kis mérő só,
  • 300 g teljes kiőrlésű tönkölyliszt,
  • 200 g teljes kiőrlésű búzaliszt,
  • 1,5 kis mérő porélesztő,
  • 1 kis mérő méz,
  • 1 kis mérő sikér

A nyers krumplit nagy lyukú reszelőn lereszeljük ,majd egy kis vízben megmelegítjük ,de kicsit meg is főzhetjük.
Ilyenkor is figyeljünk ,hogy már langyosan tegyük a tésztába!

Teljes kiőrlésű program, közepes szín.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése