2009. február 8., vasárnap

Bio burgonyás kenyér


- 200 ml langyos víz,

- 100 ml langyos tej,

- 50 dkg bio teljes kiőrlésű búzaliszt,

- 1.5 kis mérő só,

- 2 kis mérő cukor,

- 25 g olvasztott margarin (ne legyen forró),

- 1.5 kis mérő instant élesztő,

- 10-15 dkg főtt, áttört burgonya

- 1 ek sikér

- 1 kh aszkorbinsav

A tejet elvileg 2 kis mérő tejporral is lehet helyettesíteni (ilyenkor 300 ml vizet használjunk) és akkor időzítve is használható.

Normál program ,közepes szín

1 megjegyzés:

  1. Megcsináltam, köszönöm, nagyon finom, picit változtattam rajta, mert családnak is krumplisat sütök csak fehérből és kevésnek túnt a 1,5 kismérő, 2,5-re vettem, de még így is kicsit sótlan, és vaj helyett 2 nagymérő olajjal csináltam, de régen keresek már krumplis teljes kiőrlésűt, és végre:) Köszi. Finoooom!

    VálaszTörlés