2009. február 8., vasárnap

Teljes kiőrlésű kenyér

  • 34 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
  • 14 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 3 ek burgonyapüré pehely
  • 2 kis mérő sikér /Bioboltból beszerezhető/
  • 1,8 dl langyos kefír vagy joghurt
  • 2.1 dl langyos víz (lehet több kell)
  • 2 dkg olvasztott margarin vagy vaj (vigyázzunk vele, ne legyen forró ,mikor az edénybe tesszük)
  • 1 kis mérő só
  • 1 teásknál méz
  • 1 késhegynyi aszkorbinsav
  • 1.5 kis mérő porélesztő
Teljes kiőrlésű program ,közepes szín

Megjegyzés: Én néha ,4 dkg durum lisztet is teszek hozzá ,így ilyenkor a tönkölyliszt mennyiségét is ennyivel csökkentem.
Az egyik kedvenc kenyerem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése