2009. február 18., szerda

Kedvenc burgonyás

Nagyon finom ,az orosz burgonyás mintájára készűlt.
Igaz kicsit összeesett sütés végére ,mert 160ml tejjel csináltam.
Kicsit ragadt a tészta ,de ízre finom ,szóval ez a kis malőr engem nem zavar! :)






















  • 100 ml langyos víz,
  • 150 ml langyos tej,
  • 1,5 tk só,
  • 1 tk cukor,
  • 15 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt,
  • 1 kisebb marék durum sima liszt,
  • 29 dkg Vitamill univerzális csírás liszt,
  • 2 enyhén púpozott nagy mérő búzakorpa,
  • 220 g főtt ,áttőrt burgonya,
  • 3 dkg vaj,
  • 1/2 vagy 1 tk őrölt kömény (ízlés szerint) ,
  • 1,5 tk sikér,
  • 1,5 tk porélesztő
Normál program ,közepes szín
Sütés vége előtt 10 perccel megkentem tejjel és egy kevés szezám és lenmagot szórtam rá!

4 megjegyzés:

  1. Nem szeretnék kötekedni, de nem lesz sok az a 100 liter langyos víz? Vagy én értek félre valamit? :D

    VálaszTörlés
  2. Bocsi ,javítom ,természetesen ml akar lenni! :)

    VálaszTörlés
  3. 100 liter? :D nagy üzemi gyártást indítunk ? :D venni kell egy pékséget? :P :D

    VálaszTörlés
  4. A finanszírozást és tervezést Rád hagyom természetesen! :P :D

    VálaszTörlés